top of page
Search
  • Writer's pictureLaurel

Új rendelet: kistelepüléseken a boltok is tarthatnak gyógyszert a veszélyhelyzet ideje alatt

A kétezer fő alatti településeken a napi fogyasztási cikkeket árusító boltok gyógyszert is árusíthatnak, amennyiben a bolt erre alkalmas és engedélyt is kapott. Ez a lehetőség csak a veszélyhelyzet idejére vonatkozik.


A 2000 fő állandó lakosságszám alatti kistelepülésen működő napi fogyasztási cikkek kiskereskedelmi forgalmazásával foglalkozó üzlet gyógyszert akkor forgalmazhat, ha az egészségügyi államigazgatási szerv erre engedélyt adott. Az egészségügyi államigazgatási szerv a gyógyszer kiskereskedelmi forgalmazására jogosító engedélyt - az üzletet nyilvántartásba bejegyző - kereskedelmi hatósággal is közli.

Az engedély akkor adható meg, ha az üzlet megfelel a gyógyszertörvénybe és az egyéb jogszabályokba foglalt követelményeknek. Az engedély távollevők között kötött (például internetes) szerződések keretében történő értékesítésre nem jogosít.

Az engedélyt kapott bolt a gyógyszer beszerzésére elsősorban az üzlethez legközelebb található közforgalmú gyógyszertárral köt megállapodást. Ha az üzlethez legközelebb eső közforgalmú gyógyszertárral a megállapodás nem jön létre, más - a közúton történő megközelítés figyelembevételével legközelebb eső, legfeljebb 30 kilométer távolságra működő - közforgalmú gyógyszertárral köthető megállapodás.


(Forrás: Store Insider)

8 views0 comments
bottom of page